A Tizedes Meg A Többiek, A Tizedes Meg A Toebbiek Teljes Film Youtube

Hungarian Summary: A tizedes meg a többiek 1965-ben bemutatott magyar fekete-fehér filmvígjáték, Keleti Márton rendezésében. A forgatókönyvet Dobozy Imre (Nyílt parancs című filmdrámája[) alapján Szász Péter írta. A világháborút hősiesnek ábrázoló sok szovjet (és amerikai) "háborús hőseposz" után felüdülést jelentett egy olyan film, ahol a főhősök csetlő-botló kisemberek ("Mi még megadni sem tudjuk magunkat"), akik nevetni is tudnak a háború okozta visszásságokon, és akiknek még a hősiessége is hiábavaló ("Ide lőjetek" amikor a tehenekkel találkoznak). A filmben elhangzó "Az oroszok már a spájzban vannak! ", "Dokument jeszty! " és "Grísa, azt a jó moszkvai nénikédet" mondatok azóta szállóigévé váltak. A film érdekessége, hogy az apró, egy-két mondatos szerepeket is a kor legismertebb színészei játszották, például Gobbi Hilda, Horváth Gyula, Fülöp Zsigmond, Gyimesi Pálma stb. A második világháború utolsó heteiben Molnár tizedes úgy határoz, hogy a maga részéről befejezte a háborút. Megszökik az ezred zsoldjával és furfangosan minden ellenőrzésen átcsúszik.

Teljes film

Viccei, szófordulatai beépültek a köznyelvbe. Ki nem poénkodott legalább egyszer életében azzal, hogy az oroszok a spájzban vannak? A legelső Magyar Filmszemlén a legjobb vígjáték díját nyerte, és azt is mondhatjuk, hogy megelőzte a korát, hiszen a hasonszőrű amerikai háborús vígjátékoknál, a Piszkos 12-nél és a Kelly hőseinél évekkel korábban került moziba. Egy emlékezetes jelenet A katonaszökevények a kastélyhoz közeli erdészházba mennek élelemért, ahonnan előbb ki kell füstölniük a németeket. Láthatjuk a filmen végigvonuló geget (Sinkovits beleköp, vagyis csikket dob a náci tiszt levesébe), és az ikonikus viccet is a spájzban bujkáló orosz katonával. A tökéletes karikatúrák, az emlékezetes aranyköpések nem hagynak kétséget afelől, miért ez az egyik legtalálóbb, legpimaszabb vígjátékunk a mai napig. Kapcsolódó filmhíradók A rendező Keleti Márton (balról a második) a forgatáson, jobbra Sinkovits Imre és Major Tamás (MTI Fotó: Friedmann Endre) Adatlapja a Fimkeresőben Tudtad? Sinkovits Imre egy interjúban megemlékezett arról, hogy 1944-ben, 16 éves fiatalként Molnár tizedeshez hasonló trükköket kellett bevetnie a túlélésért és szabadságért, ezért a figurával könnyen tudott azonosulni.

Letöltés

A II. világháború utolsó napjaiban Molnár tizedes a zászlóalj gránátokba rejtett zsoldjával menekül. Egy kastélyban talál menedéket. Itt fut össze néhány hozzá hasonlóan szökevény magyar katonával. Albert, Drexler báró kimért modorú inasa a gondjukat viseli. Hős magyar honvédekként átveszik a nyilasok által elfogott Szíjjártó munkaszolgálatost. Elmennek élelmet szerezni, útközben megmentik az erdészházban bujkáló szovjet katonát, Grisát. Egyaránt kerülik a németeket és a szovjeteket, egy nyilas csapat végül leleplezi őket. Az elrejtett zsold elég a kályhában. Időközben igazi gránátokhoz jutnak, és amikor ki akarják végezni őket, felveszik a harcot a nyilasokkal. Menekülés közben szovjet hadifogságba kerülnek, ahol különítményt szerveznek a kis csapatból. Molnár csak a bőrét mentené, ezért kimarad az osztagból, a helyére Grisa áll be. A partizánok útra kelnek, a tizedes az ellenkező irányba indul. Végül azonban meggondolja magát, és utánuk ered. VB In the last days of World War II, corporal Molnár deserts with the pay of his battalion, hidden in grenades.

A tizedes meg a többiek - Alapfilmek

a tizedes meg a többiek szinesben

Könyv

a tizedes meg a többiek szereplői
  1. KIR KÖZZÉTÉTELI LISTA 2.0
  2. Bal oldali vese fájdalom lelki okai
  3. Index - Tudomány - Sosem találja ki, miért 4 jegyűek a PIN-kódok
  4. LAND ROVER FREELANDER bontott jármű / jármű bontásra árak, vásárlás
  5. A tizedes meg a többiek szinesben
  6. India az álmok útján utolsó rész
  7. A tizedes meg a többiek videa
  8. Rend - Tudástár
  9. Vasárnapi gondolatok évközi 12. vasárnap - Dr. Takács Gyula atyától - Szombathelyi Egyházmegye
  10. A tizedes meg a többiek wiki
a tizedes meg a többiek indavideo
volt-egyszer-egy-vasút-ii
December 18, 2021, 10:42 pm