A Cél Szentesíti Az Eszközt: A „Cél Szentesíti Az Eszközt” Elv Határozta Meg Machiavelli Politikai Filozófiáját » Múlt-Kor Történelmi Magazin » Hírek

A cél szentesíti az eszközt idézet jelentése, eredete » Szólások.hu

Nézzük meg mit jelent ez az idézet: A cél szentesíti az eszközt. A híres mondást Niccolò Machiavellinek tulajdonítják. A neves olasz tudós, író, filozófus azonban már hallhatta (olvashatta) ezt a szöveget mástól is… A cél szentesíti az eszközt jelentése A cél érdekében bármit megtehetsz. Ha jó a cél, akkor mindegy, hogy milyen úton jutsz el hozzá. Azok használják, akik valami rosszat tesznek és azzal indokolják, hogy nemes cél érdekében tették. Ez az a mondás, amit gyakran használunk ugyan ám az is gyakori, hogy nem értünk vele egyet! A keresztes hadjáratok során Jézus nevében öltek a vitézek. Manapság a terroristák is gyakran magyarázzák tetteiket azzal, hogy a szent cél érdekében cselekedtek… Szerinted? Visszatérve Machiavellire: a híres mondás eredetileg nem az ő nevéhez fűződik, nem ő írta le/mondta először. Ez a jezsuiták jelmondata volt, és Loyolai Szent Ignáctól származik. (Forrás:) A cél szentesíti az eszközt egyéb előfordulása Az eredmény igazolja a tetteket ( Ovidius, latin: exitus acta probat) Ha tudod mit jelent, használd ezt a idézetet bátran a hétköznapokban!

a cél szentesíti az eszközt ki mondta

Egyszerűen nem lehet erőszakkal megszüntetni az előítéleteket, vagy az egyéb rossz beidegződéseket. Arra sem lehet rávenni senkit, hogy az idejét olyan emberrel töltse akit nem kedvel, így a kiközösítés, kirekesztés - bármilyen fájdalmas is a szenvedő alanynak - ugyancsak nem szüntethető meg rendeleti úton. SEMLEGES KIFEJEZÉSEK - pletyka, beszólás, elbocsátás, elutasítás. Ezek mind az élet velejárói, önmagukban abszolút neutrális szavak. Mind lehet aljas és életmentő is. Valószínűleg volt még hely a lapon, és a bölcs propagandagyárosok nem akartak szellős plakátot... Ismerek néhány meleg srácot. Őszintén állítom, hogy egytől-egyik nagyon király arcok. Mindig mosolyognak, mindig barátságosak. Permanens kedvességük arról árulkodik, hogy ők - szemben a papíron őket védő Háttér Társasággal és megannyi erőszakos szervezettel - pontosan megértették, hogy mitől működik jól egy társadalom. Ők tudják, hogy ÉRTÉKET KELL ADNI a világnak ahhoz, hogy bárkit elfogadjanak. Aki egy olyan kisebbség tagja, amelyet sokáig támadtak és üldöztek, annak a felelőssége sokszoros.

  • Eredeti louis vuitton táska árak watch
  • Mit jelent az, hogy a cél szentesíti az eszközt?
  • Kálvin jános református idősek otthona
  • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy játék PC-re - eMAG.hu
  • A sötét lovag online film
  • "A cél szentesíti az eszközt" - téveszmék
a cél szentesíti az eszközt angolul
cserháti-zsuzsa-az-életem-egy-kész-regény
December 18, 2021, 11:03 pm